Wat is een rekening-courant?

Een rekening-courant krediet is een flexibele kredietlijn op de betaalrekening, met een maximum. Dit maximum belet ondernemers vaak om door te groeien. Om deze kredietlijn te verlenen, vraagt de bank een hoop zekerheden, zoals pandrecht op vorderingen, inventaris en voorraden. Daarnaast moet de ondernemer vaak ook nog privé garant staan voor een rekening-courant krediet. Wij geloven dat dit anders en makkelijker kan. Daarom financieren wij alleen op basis van uw facturen, dit heet factoring.

Wat is factoring?

Bij financiering door middel van factoring verkoopt u uw facturen aan een factoring bedrijf. Dit kan met een enkele factuur of u kunt uw gehele portefeuille overdragen. U krijgt bij factoring direct een groot deel van de factuurwaarde overgemaakt en u hoeft niet te wachten tot de betaaltermijn is verstreken en uw klant betaalt.

Factoring bedrijven die per factuur financieren zijn vaak erg duur en nemen altijd het debiteurenbeheer voor de betreffende factuur over. U geeft dus in feite de relatie uit handen. Bij ons kunt u er altijd voor kiezen het debiteurenbeheer zelf te blijven doen als u de volledige regie over uw klantrelatie wilt behouden.

Bij factoring bedrijven die – net als wij – uw volledige debiteurenportefeuille overnemen, moet u vrijwel altijd een contract afsluiten voor een jaar of meer, u moet vaak extra zekerheden geven en ook dan moet u in vrijwel alle gevallen het debiteurenbeheer uit handen geven. Een contract bij Boozt24 is maandelijks opzegbaar en u hoeft geen extra zekerheden te geven.

Vraag direct gratis en vrijblijvend een offerte aan

Boozt24: Alternatief voor rekening-courant

Een financiering van uw groei via Boozt24 biedt u het beste van twee werelden. De voordelen van factoring met de flexibiliteit van een rekening-courant krediet. Wij spreken met u op basis van uw omzet, debiteurenstand en financieringsbehoefte een kredietlimiet af.

Facturen als zekerheid

Niet de grootte van uw bedrijfspand of het ambitieniveau van uw ondernemingsplan zegt iets over de feitelijke situatie van uw onderneming, maar de stapel verzonden facturen op uw financiële afdeling. Waar traditionele financiers uw kredietwaardigheid beoordelen op verouderde momentopnamen als jaarverslagen of op ondernemingsplannen, baseren wij die op de waarde van uw prestatie van vandaag, uw facturen.

Partners

Met wie werken we samen?

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp