AWOBA

Metaalbewerker AWOBA B.V. te spreken over wijze waarop Boozt24 kijkt naar belang van ondernemer en snelle financiering doorstart mogelijk maakt

Of het nu gaat om een machinebehuizing, een container voor afvalinzameling of straatmeubilair, zolang het kan worden gemaakt van metaal, is niets te gek voor het in Vorden gevestigde metaalbewerkend bedrijf AWOBA B.V. De afdeling engineering binnen het bedrijf denkt graag mee met de klant, terwijl specialisten in de werkplaats garant staan voor een stuk kwaliteitswerk. Naast de standaard metaalbewerkende activiteiten zoals zagen, knippen en omzetten, levert het bedrijf ook precisie-lasersnijwerk. Vrijwel nooit klopt een bedrijf tevergeefs aan en ook deelbewerkingen worden met evenveel plezier en vakmanschap uitgevoerd als de productie van complete producten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf een brede klantenkring heeft.

Toen metaalbewerker AWOBA B.V. –specialist in metalen omkastingen, onderdelen voor containersystemen en straatmeubilair en het adres bij uitstek voor metaalbewerking in opdracht zoals precisie-lasersnijden– aanklopte bij de bank voor een financiering nadat het bedrijf buiten haar schuld door een diep dal was gegaan, was het antwoord eerst maar eens een jaar positief te zien afsluiten en dan met de cijfers terug te komen. Lastig voor een bedrijf dat door de omstandigheden nauwelijks meer over machines en mensen beschikte, maar wel over opdrachten. Bij toeval kwam het bedrijf in contact met Boozt24 en al snel bleek deze alternatieve financier voor het MKB wel toekomst te zien in het bedrijf. “De mensen bij Boozt24 zijn zelf ondernemer en denken dan ook mee met je, anders dan banken en traditionele financiers.” – Roy Wolbrink, AWOBA B.V., Vorden.

Aan het familiebedrijf met een lange historie kwam tijdelijk een eind toen er problemen ontstonden met een grote klant. In 2016 werd besloten de op dat moment sluimerende vennootschap nieuw leven in te blazen. Deze beschikte op dat moment echter alleen nog over een leeg pand. Stapsgewijs slaagde de familie er met vereende krachten in om machines aan te schaffen en vakmensen aan te nemen. Op dit moment werken bij het bedrijf weer 10 man/vrouw, kan het bedrijf zich verheugen over een volle orderportefeuille en wil dit dolgraag investeren om de klant nog beter van dienst te zijn. Een financiering bij de bank daarvoor werd echter afgewezen. Via de Metaalunie kwam het bedrijf terecht bij Boozt24. Doordat Boozt24 niet direct ‘beren op de weg ziet’, maar een collega-ondernemer met plannen, viel er zeker te praten over een bevoorschotting zolang de plannen realistisch bleven. Inmiddels loopt ook de facturatie van AWOBA B.V. via Boozt24 en kan ook dit metaalbewerkend bedrijf nu binnen 24 uur beschikken over een deel van het factuurbedrag, waarbij de hoogte afhankelijk is van het betalingsgedrag van de klant en dus van de relatie tussen klant en leverancier. Hoe beter deze relatie is en hoe sneller de klant betaalt, hoe hoger het bevoorschottingspercentage, waardoor meer geld direct al binnen 24 uur na indienen van een klantfactuur beschikbaar komt. “Het feit dat ik alle klanten heb verzekerd, werkt alleen maar positief voor het bevoorschottingspercentage”, zo vult Wolbrink aan.

AWOBA B.V. heeft volop plannen voor de toekomst en zoekt continu naar nieuwe mogelijkheden. Zo is het bedrijf onlangs gestart met perswerk van ronde delen voor containersystemen, ogenschijnlijk een simpele activiteit, die in de praktijk echter een hoge mate van vakmanschap vraagt. De eerste klanten hebben zich al aangediend en zijn enthousiast. Wolbrink: “We willen doorgroeien, maar niet explosief”. En dat kan perfect met het bevoorschottingssysteem van Boozt24! Op de vraag of hij ook andere bedrijven zou adviseren contact op te nemen met Boozt24, antwoordt Wolbrink: “Ik heb altijd visitekaartjes van Boozt24 op zak…”.

Over deze klant

AWOBA B.V., gevestigd in Vorden is een metaalbewerkend bedrijf gespecialiseerd in de fabricage volgens klantspecificatie van metalen omkastingen, afvalpersen, specialistische onderdelen voor containersystemen en functioneel straatmeubilair. Ook voor deelbewerkingen –denk hierbij aan zagen, knippen en omzetten, maar ook aan precisie-lasersnijden– kan bouw en industrie terecht bij dit gestaag groeiend bedrijf. Kracht van het bedrijf is dat er steeds wordt meegedacht met de klant. De constructeurs op de afdeling engineering en de specialisten in de werkplaats werken bij voorkeur als ‘verlengstuk’ van het bedrijf van de opdrachtgever.

Case expert

Hein Kop

Marketing & Sales
  • Hogehilweg 18
  • 1101 CD  Amsterdam
  • KvK: 58471219
  • BTW: NL853053923B01
Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp