BAM Solutions

BAM Solutions BV stapt over naar Boozt24 om door te kunnen groeien.

Zo’n twee jaar geleden maakte het bedrijf een gigantische groei door, juist omdat de geboden dienstverlening goed aansloeg bij de klanten. “Dit is op zich schitterend, maar als uitzend- en payrollingorganisatie heb je te maken met een grote financieringsbehoefte”, vervolgt De Kievit. Lonen, sociale lasten en belastingen moeten immers iedere maand stipt op tijd worden betaald, terwijl de betaling door de klant van de aan hem verzonden facturen voor geleverde mankracht en diensten toch minimaal 30 dagen op zich laat wachten. “Met name ook door de crisis stonden banken niet direct te springen om een MKB-bedrijf als het onze te financieren, terwijl je wel graag door wilt met je onderneming”. In diezelfde tijd werd het bedrijf attent gemaakt op Boozt24. “Daar waar we met onze huisbankier al maanden in een traject van overleg zaten, was met Boozt24 alles binnen drie weken geregeld!”

Als succesvol uitzend- en payrollingorganisatie ziet BAM Solutions BV zich elke maand opnieuw geconfronteerd met hoge bedragen die moeten worden voorgefinancierd om salarissen, sociale lasten en belasting tijdig te kunnen voldoen. Een goed georganiseerde eigen administratie en een soepele bevoorschotting door Boozt24 zorgen voor de vereiste cashflow om succesvol te kunnen ondernemen en doorgroeien als MKB-onderneming. “Ofschoon dat nog niet geldt voor alle sectoren, is voor onze sector de crisis wel voorbij; het is nu dan ook de tijd om door te stomen en even rust nemen willen we voorlopig nog niet”

Sindsdien loopt de gehele facturatie via het online platform van Boozt24, is BAM Solutions BV verzekerd van een goede voorfinanciering en kan het bedrijf tijdig aan de eigen betalingsverplichtingen voldoen. Zodra een factuur is ingediend, betaalt Boozt24 immers binnen 24 uur een groot deel van het factuurbedrag uit. Daarbij geldt: hoe meer aan diverse klanten wordt gefactureerd en hoe beter deze hun facturen betalen, hoe hoger de rating wordt en daarmee het percentage dat binnen 24 uur wordt voorgefinancierd.

Inmiddels is BAM Solutions BV opnieuw flink aan het groeien en telkens wanneer er weer behoefte ontstaat aan een hogere voorfinanciering, volstaat een telefoontje naar Boozt24 om het proces daartoe in werking te zetten. “Veelal lukt het Boozt24 om alles binnen vier à vijf werkdagen geregeld te krijgen, waarmee we natuurlijk superblij zijn”, besluit De Kievit, “Bij Boozt24 denken ze gewoon beter mee met de MKB-er dan bij een grootbankier waar alles ook nog eens over vier, vijf lagen moet lopen”.

Over deze klant

BAM Solutions BV, ooit begonnen als uitzendorganisatie voor de transportsector, is in de loop der jaren uitgegroeid tot specialist op het gebied van uitzenden, werving & selectie, detachering, outplacement en payrolling, niet alleen voor de transportsector, maar nu ook voor de logistieke sector en de bouw. Het bedrijf wil ontzorgen. Zo wordt niet alleen de juiste chauffeur gevonden voor een klus, maar zorgt het bedrijf er indien nodig ook voor dat deze op het bedrijf van de klant wordt ingewerkt en wordt voorzien van informatie m.b.t. de vracht. Moeten er logistieke zaken worden geregeld, ook dan is BAM Solutions BV de juiste partner en zelfs voor complete projecten levert het bedrijf desgewenst de juiste mensen en ondersteuning. “Waar andere uitzendbureaus die zeggen actief te zijn in de transportsector, zich richten op transport, richten wij ons op de sector transport”, aldus Ferry de Kievit, samen met Bert Levering eigenaar van de onderneming. Dit houdt in dat we ook een stuk logistiek werk verrichten, algemeen administratieve taken op ons nemen en payrolling aanbieden.

Case expert

Hein Kop

Marketing & Sales
  • Hogehilweg 18
  • 1101 CD  Amsterdam
  • KvK: 58471219
  • BTW: NL853053923B01
Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp