Blue Group IT

BlueGroup IT BV heeft meerdere bedrijven binnen holding ondergebracht bij Boozt24.

“Nu is juist het vinden van een passende financiering voor een startup bij banken en conventionele factoringmaatschappijen momenteel een enorm probleem”, aldus Van den Berg. Immers: startups draaien in de regel in het eerste jaar sowieso verlies, in het tweede jaar met een beetje geluk break-even en in het derde jaar een bescheiden winst. Met het oog op het huidige economisch klimaat gaat dit momenteel ook nog eens allemaal wat langzamer, waardoor soms al een hoop geld in een bedrijf zit voordat dit winst genereert. “Voorheen was het zo dat als je als innovatief ondernemer een goed plan had en een bedrijf wilde oprichten, je naar de bank ging en als de bank ook overtuigd was van mogelijk succes, stapte deze in en verstrekte deze de gevraagde financiering. Inmiddels is het zo dat een jong bedrijf eerst een drietal succesvolle jaren moet kunnen laten zien en zelfs dan nog kan het zijn dat een financieringsaanvraag afgewezen wordt omdat het bedrijf te klein wordt bevonden of om welke andere reden dan ook”, licht Van den Berg toe.

“Geen rare eisen, maar gezonde debiteurenportefeuille belangrijkste criterium voor financiering bij Boozt24”

BlueGroup IT is dan ook op zoek gegaan naar een alternatieve manier van financiering voor haar startup-onderdelen en uitgekomen bij de jonge, innovatieve financierder van werkkapitaal Boozt24. “Daar kijken ze anders dan bij de banken en conventionele factoringmaatschappijen naar het echte risico”. De bankensector durft momenteel vrijwel geen krediet te verstrekken aan een kleine onderneming, terwijl de conventionele factoringmaatschappijen het risico drie keer verzekerd willen zien, middels de verkoop van de debiteuren, minimaal 20% eigen vermogen in de BV en een persoonlijke garantstelling. “Dat is niet meer van deze tijd”, vindt Van den Berg. “Boozt24 werkt veel simpeler. Daar wordt niet gekeken naar wat er in de BV zit, maar vrijwel uitsluitend naar de debiteurenportefeuille daarvan. Hoe gezonder deze is, hoe hoger de financiering die wordt verstrekt. Dit is een heel andere en veel reëlere manier van financieren, volgens mij”. De bedrijven binnen de BlueGroup IT holding hebben vrijwel alle een heel goede leverancier/debiteur-relatie. Dat ziet Boozt24 en dat wordt beloond in de vorm van een hogere financiering. Voor Boozt24 geldt dat er heus wel eens binnen haar gehele klantenkring een bedrijf failliet zal gaan, maar dat heeft nauwelijks tot geen gevolgen voor het grote geheel, want Boozt24 heeft de beschikking over een groot aantal debiteuren. Zolang die gezond zijn, is er geen enkel risico. Van den Berg: “Juist daarom vind ik het een goed en nuchter concept”.

Over deze klant

BlueGroup IT BV is een holding waaronder momenteel een 6-tal bedrijven vallen, alle actief in de ICT. Verdeeld over de bedrijven werken binnen de holding inmiddels ruim 50 man/vrouw. De holding is in 2008 gestart met op 1 uitzondering na allemaal zogenaamde startups, kleine bedrijven rondom een innovatief ondernemer waarbij vanuit de holding telkens het juiste product of de juiste klant is gezocht. De holding heeft vervolgens ervoor gezorgd dat de ondernemer, medeaandeelhouder van het geheel, zich vrijwel volledig kan richten op zijn eigen activiteit en zich nauwelijks hoeft te bekommeren om de financiële zijde van de onderneming.

Case expert

Florus van Herpt

Sales & Funding
  • Hogehilweg 18
  • 1101 CD  Amsterdam
  • KvK: 58471219
  • BTW: NL853053923B01