Dengo

Innovatief interieurbouwer Dengo kiest voor Boozt24 voor flexibele voorfinanciering van grote projecten.

Automatisering, ontwikkeling van machines en aanpassing van de gehele bedrijfsvoering op een meer flexibele productie, in combinatie met een verschuiving in vraag, hebben de afgelopen jaren behoorlijke kapitaalsinvestering gevraagd van de onderneming. Snel, flexibel en in grote aantallen kunnen leveren, werpt nu echter zijn vruchten af. Het bedrijf heeft gezien dat opdrachtgevers er steeds vaker voor kiezen om in zee te gaan met slechts één partij voor de inrichting van grote projecten en dat de vraag naar maatwerk daarbij steeds groter wordt.

“Boozt24 verschaft ons bedrijf snel werkkapitaal nadat je geleverd werk via het platform hebt gefactureerd aan je klant, terwijl je niet het contact met de klant verliest zoals bij een conventionele factoringmaatschappij”

Kon tot nu toe uit eigen middelen worden voorgefinancierd, gaandeweg is externe voorfinanciering voor Dengo steeds belangrijker geworden met het oog op de steeds grotere projecten, om over een verantwoorde cashflow te kunnen blijven beschikken voor ondermeer de inkoop van materialen. “We hadden echter weinig zin om met de banken te gaan praten”, dit vanwege de terughoudendheid daarvan als het over verschaffing van werkkapitaal gaat, terwijl “factoringmaatschappijen voor ons niet in aanmerking kwamen omdat we het klantcontact op elk moment in eigen handen willen houden”. Via een tussenpersoon hoorde het bedrijf van de bijzondere aanpak van Boozt24 en na een paar gesprekken, die uiterst prettig verliepen, was de keuze snel gemaakt.

Samengevat licht Hanenburg deze als volgt toe: “Het MKB wordt steeds meer een financiële buffer, d.w.z. als MKB-bedrijf word je door grote bedrijven gebruikt als bank doordat zij de betalingstermijnen steeds verder laten oplopen, wat niet echt goed is voor de financiële positie van je bedrijf. Boozt24 heeft zich als doel gesteld juist het MKB financieel sterker te maken, door dit snel werkkapitaal te verschaffen zodra de MKB-ondernemer via het speciaal daartoe ingerichte online platform factureert aan zijn klant. Belangrijk aspect daarbij is dat je als ondernemer anders dan bij een factoringmaatschappij het contact met de klant in geen enkele fase van een project uit handen hoeft te geven en door het gebruik van Boozt24 juist een betere controle krijgt over het betaalgedrag van klanten”.

Over deze klant

Dengo, ooit begonnen als productiebedrijf van standaardformaat kasten, keukens en interieurs, heeft zich in de laatste tien jaar meer en meer toegelegd op flexibele maatwerkproductie. “Wat een meubelmaker geheel naar wens kan maken voor de consumentenmarkt, maken wij op maat voor de B2B-markt”, aldus Theo Hanenburg, directeur van Dengo. De klantenkring van het bedrijf gevestigd in het Friese Oosterwolde is zeer divers en varieert van woningverenigingen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen tot asielzoekerscentra. Bij de uitvoering van projecten gaat Dengo steeds in overleg met de betreffende architect, adviseert de opdrachtgever en produceert vervolgens geheel naar wens en op maat in eigen bedrijf. Speciaal voor de productie op maat heeft het bedrijf in hoge mate geautomatiseerd en zelf machines ontwikkeld, voor een optimale flexibiliteit in maatvoering. “Of een kastje nu 45, 47 of 53 centimeter moet zijn, is geen probleem en kan tegen dezelfde kosten als een standaardmaat”, aldus Hanenburg. In het werk levert ‘maatwerk’ echter altijd een mooier resultaat op dan ‘standaard’, omdat alles past in de beschikbare ruimte en geen gebruik van passtroken hoeft te worden gemaakt die het geheel toch weer minder fraai maken. “Flexibiliteit in hoogtes en breedtes is uiteindelijk onze kracht”, concludeert Hanenburg.

  • Hogehilweg 18
  • 1101 CD  Amsterdam
  • KvK: 58471219
  • BTW: NL853053923B01