Dialoc ID Products

Specialist op gebied van elektronische beveiligings- en beheeroplossingen Dialoc ID kiest voor kredietfaciliteit van Boozt24 vanwege klantgerichtheid en gunstige tariefstelling.

Er zijn talloze aanbieders van kredietfaciliteiten, maar lang niet elk aanbod is passend bij de bedrijfsvoering. Zo zocht het in Harderwijk gevestigde hightechbedrijf Dialoc ID een kredietfaciliteit die meebeweegt met de aard van haar projecten. Tijdens de zoektocht naar voorfinanciering van deze projecten kwam het Dialoc ID terecht bij Boozt24. Al snel bleken deze alternatieve financier voor het MKB en het bedrijf een uitstekende match. Dat het platform van Boozt24 tevens kostentechnisch aantrekkelijk bleek, was mooi meegenomen voor Dialoc ID. “Dialoc ID levert klantspecifieke oplossingen… en dat vraagt om een financier die de ruimte geeft om te bewegen… en die hebben we gevonden in Boozt24!” – Cor de Nood, directielid/mede-eigenaar Dialoc ID, Harderwijk.

Dialoc ID is een toonaangevend bedrijf op het gebied van innovatieve beveiligings- en beheersoplossingen. Op basis van EM (elektromagnetisme), RFID (Radio Frequency Identification) en hybride (EM en RFID) technologie. Zo ontwikkelt, bouwt en implementeert Dialoc ID systemen voor goederenbeveiliging en –beheer voor grote magazijnen en beveiligingspoortjes voor de detailhandel. Daarnaast zoekt het bedrijf graag nichemarkten op, om daarvoor zeer specialistische oplossingen te kunnen bedenken.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de systemen bedacht voor de bibliotheken, die op basis van een wereldwijder toepassing inmiddels ruim 70% van de Dialoc ID-omzet invullen. ‘Bibliotheek’ is een ruim begrip geworden. Zelf boeken kunnen vinden, pakken, registreren, dat is wat de bibliotheekbezoeker wil. De bibliotheek verleent in feite een dienst, als groot kenniscentrum waar de bezoeker informatie kan vergaren, het liefst zo zelfstandig mogelijk. Dialoc ID wil daarvoor een totaaloplossing leveren en werkt daartoe nauw samen met externe specialisten, variërend van software-engineers en inrichters tot architecten, om bibliotheekmaterialen te beveiligen, zelfservice voor bibliotheekleden mogelijk te maken en bibliotheekmedewerkers te voorzien van apparatuur en software voor efficiënt materiaalbeheer. EM-technologie, een metalen stripje dat wordt gedetecteerd door detectiepoortjes bij de uitgang, wordt gecombineerd met innovatieve radiofrequente (RF) ID-technologie om actief beheer van materialen mogelijk te maken. Daarvoor wordt een chip ‘verpakt’ als sticker toegevoegd. De toepassingen van deze technologie zijn legio. Zo kan de informatie opgeslagen in deze chip worden gebruikt bij het uitlenen. De bezoeker van de bibliotheek die het betreffende materiaal wil lenen, hoeft dit slechts op het uitleenstation te leggen om dit te registreren als uitgeleend. De bibliotheekmedewerker kan diezelfde informatie gebruiken om bijvoorbeeld gereserveerde boeken snel te verzamelen; met een handscanner hoeft deze daartoe slechts langs een rij boeken te gaan, waarbij het passeren van het gewenste item meteen in een melding op de display resulteert.

Voorheen moest elk boek uit het rek worden genomen om de barcode achterop het boek uit te lezen. Gekoppeld aan het beheersysteem van de bibliotheek kan via de handscanner zelfs ter plekke achtergrondinformatie over het materiaal worden opgeroepen en hoeft de medewerker of bezoeker niet naar een computer te gaan. “Dialoc ID levert een totaaloplossing die iedereen aanspreekt”, aldus John de Witte, klantadviseur en specialist op het gebied van bibliotheeksystemen van het bedrijf.

Het ontwikkelen, bouwen en implementeren van dergelijke geavanceerde systemen kost tijd en geld. Uiteindelijk wordt er geld verdiend, maar in tussentijd lopen de kosten natuurlijk gewoon door. Daarvoor ging Dialoc ID op zoek naar een met het bedrijf meebewegende kredietfaciliteit en vond deze bij Boozt24. Een goede voorlichting, korte lijnen en denken in oplossingen, dat was wat het bedrijf zocht. Het feit dat het financieringsplatform van Boozt24 ook nog eens een prijstechnisch interessante oplossing bleek, was mooi meegenomen. Gaf het oude platform af en toe nog wat problemen, het nieuwe platform van Boozt24 is duidelijker en “verschaft meer inzicht in wat er loopt, de bevoorschottingsniveaus zijn nu inzichtelijk”, aldus traffic manager Sven Counotte die in tussentijd ook is aangeschoven en degene is die dagelijks met het platform werkt.

Over deze klant

Dialoc ID, gevestigd in Harderwijk is een hightechbedrijf dat een totaaloplossing levert voor bibliotheken, overheid, industrie en retail. Hiermee kunnen deze hun assets beveiligen, administreren en verwerken. Al aanwezige EM-technologie wordt gebruikt voor de beveiliging, RFID-technologie vervangt barcodes waardoor assets makkelijker geautomatiseerd te lezen zijn en koppeling aan managementsystemen mogelijk wordt.

Case expert

Hein Kop

Marketing & Sales
Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp