Stonewharf The Brick Company

Boozt24 laat zich leiden door potentieel van individuele bedrijven, niet door marktsentiment, zo ook toen bouwgerelateerd bedrijf Stonewharf halverwege de financiële crisis aanklopte met uitbreidingsplannen

Toen het Rotterdamse bedrijf Stonewharf –specialist in levering, montage en renovatie van alles wat van steen of steenachtig materiaal is– halverwege de crisis aanklopte bij Boozt24 met het plan om voorfinanciering te gaan inzetten om te zorgen voor een goede liquiditeit ook bij langlopende projecten resp. langere betalingstermijnen, stond bij Boozt24 de deur voor het bouwgerelateerde Stonewharf wel open, dit in tegenstelling tot die bij banken en traditionele financiers. “Boozt24 voelde direct als een warm bad, hun financieel specialisten geven blijk van kennis van zaken en komen afspraken na” – Peter Venzelaar, Stonewharf, Rotterdam.

Stonewharf is gespecialiseerd in de levering en montage van steen in de ruimste zin van het woord, van natuursteen tot beton en steenachtige materialen. Het bedrijf is gevestigd op voormalig cruiseschip SS Rotterdam, een wel zeer bijzondere locatie die tegelijk typerend is voor het bedrijf dat verder kijkt dan de eigen regio. Zo komen de benodigde materialen uit steenhouwerijen van Zuid-Afrika tot Scandinavië en worden deze door de specialisten van Stonewharf verwerkt in nieuwbouw- en renovatieprojecten in geheel Europa. Het bedrijf beschikt daarbij over de expertise en ervaring om de opdrachtgever volledig te ontzorgen, van ontwerp, advisering en aanvraag van vereiste vergunningen tot logistieke planning, montage en projectmanagement. Stonewharf heeft als stelregel dat elk afzonderlijk project weer een nieuw visitekaartje moet worden voor het bedrijf en haar vakmensen zetten zich dan ook daarvoor tot het uiterste in. “Je moet iets steeds maken zoals je het thuis ook zou maken, daarin ligt onze kracht”, zo vult Peter Venzelaar aan.

Voor Stonewharf is een goede relatie met zowel haar leveranciers als haar vaste krachten essentieel. Wil je iets extra’s van leveranciers gedaan krijgen als er bijvoorbeeld ‘just-in-time’ geleverd moet worden, dan moet je als bedrijf stipt betalen, terwijl je als bedrijf ook graag je eigen mensen op de afgesproken datum wilt uitbetalen. Daarvoor en om te kunnen groeien als bedrijf is een goede liquiditeitspositie van levensbelang. Nu duren projecten in de bouwsector veelal redelijk lang, terwijl betalingstermijnen vaak ook nogal lang zijn. Om toch snel over liquide middelen te kunnen beschikken, ging Stonewharf zich oriënteren op de financieringsmarkt en vond een eerste gesprek plaats met Boozt24. “Omdat het uit handen geven van je facturen toch kan worden gezien als een soort zwaktebod richting klanten, was ik aanvankelijk sceptisch en heb toen de stap nog niet gezet”, aldus Peter Venzelaar, “pas later, toen mijn zoons die ook werkzaam zijn in het bedrijf me erop attendeerden dat we toch eens moesten gaan kijken naar de liquiditeitskant van de onderneming om groei mogelijk te maken, heb ik opnieuw contact opgenomen met Boozt24, waarna alles in een stroomversnelling is geraakt en snel en prettig werd geregeld”. De facturatie loopt nu via Boozt24 en Stonewharf heeft binnen 24 uur reeds een deel van het factuurbedrag ter beschikking, waarbij de hoogte afhankelijk is van het betalingsgedrag van de klant en dus van de relatie tussen klant en leverancier. Hoe beter deze relatie is en hoe sneller de klant betaalt, hoe hoger het bevoorschottingspercentage, waardoor meer geld direct al binnen 24 uur na indienen van een klantfactuur beschikbaar komt.

Inmiddels is Stonewharf bezig een vervolgstap te zetten en heeft de ambitie om vóór eind 2017 van 10 medewerkers naar 15 te groeien, om in te kunnen spelen op de flinke stijging in vraag naar het kwaliteitswerk waarvoor het bedrijf bekend staat. Doordat de voorfinanciering flexibel is, vormt die in ieder geval geen belemmering voor de toekomstplannen van het bedrijf!

Over deze klant

Stonewharf, gevestigd in Rotterdam, levert en plaatst natuursteen alsmede steenachtige producten zoals composiet- en betonproducten bij nieuwbouw-, verbouw- en restauratieprojecten. Daarnaast is Stonewharf specialist op het gebied van het duurzaam herstellen van betonconstructies in monumenten en andere, overwegend kleinere bouwwerken, in opdracht van bedrijven, overheden en instanties. Vanuit haar kantoor op voormalig cruiseschip SS Rotterdam adviseert, ontwerpt, plant en coördineert het bedrijf projecten. Op locatie zorgt het bedrijf voor de levering, desgewenst just-in-time, van de benodigde materialen en de perfecte montage daarvan. Het bedrijf past uitsluitend kwaliteitsmaterialen toe, afkomstig uit een gebied dat zich uitstrekt van Zuid-Afrika tot de Scandinavische landen. Het credo van het bedrijf bij al haar activiteiten is ‘maak iets steeds zoals je het thuis ook zou maken’.

  • Hogehilweg 18
  • 1101 CD  Amsterdam
  • KvK: 58471219
  • BTW: NL853053923B01