The Transfer Factory

The Transfer Factory kiest voor facturatie via Boozt24 om kwaliteit te waarborgen en door te groeien

The Transfer Factory is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een bedrijf dat textiel levert en bedrukt resp. borduurt t.b.v. de zakelijke klant en daarnaast ook groothandel is in plotters, persmachines, snijfolie en logo’s voor bedrijven die zelf aan de slag willen. “Bij ons kunnen ze nu voor alles terecht, we zijn een one-stop shop”, aldus Erik Slijters, verantwoordelijk voor de in- en verkoop, het aansturen van de medewerkers en de facturatievoorbereiding. Het bedrijf verkoopt uitsluitend A-merken sport- en bedrijfskleding, machines en transferfolies. “De vraag naar goedkoop is er, maar wij doen niets op prijs, we willen geen prijsvechter zijn, want dat ga je op langere termijn niet redden”, aldus Erik tijdens het gesprek op de locatie waar de showroom voor de klanten zich bevindt en de grafische voorbereiding wordt gedaan. Dat dat concept zich loont, blijkt later, op de tweede locatie, waar op volle kracht wordt geproduceerd. Daar vinden we achter een persautomaat ook Danielle Knee, eigenaresse en degene die de financiële zaken onder haar hoede heeft en als zodanig contact heeft met Boozt24, maar nu even haar handen uit de mouwen steekt in de productie, om snel een order de deur uit te krijgen. Zij beaamt het belang van een goede cashflow, om kwaliteit te kunnen blijven leveren.

Constant hoge kwaliteit leveren en doorgroeien om de (zakelijke) klant nog beter van dienst te kunnen zijn, dat is het devies van The Transfer Factory, gespecialiseerd in het leveren, bedrukken en borduren van textiel, alsmede het leveren van machines en verbruiksmaterialen voor transferdruk. Dit is alleen mogelijk met een regelmatige cashflow, zoals is gegarandeerd als de facturatie verloopt via het facturatieplatform van Boozt24. “Voor ons is het heel belangrijk dat we de dag later al geld op onze rekening hebben, om te kunnen produceren en doorgroeien en om te kunnen investeren in nieuwe machines” – Erik Slijters, The Transfer Factory, Vught.

The Transfer Factory is bij Boozt24 terechtgekomen via een familielid van Erik toen ter sprake kwam dat de meeste klanten weliswaar correct betalen, maar de betalingstermijn nogal lang was. De producten zijn dan al lang geleverd en de leveranciers betaald, terwijl de verzonden factuur voor de levering blijft openstaan. Op deze wijze blijft er nauwelijks geld over om te investeren in het eigen bedrijf, voor een nog betere kwaliteit, voor groei. Het familielid bracht daarop het bedrijf in contact met Boozt24 en na een paar gesprekken was alles in kannen en kruiken en liep de facturatie voortaan via het financieringssysteem van Boozt24. Vanaf dat moment wist The Transfer Factory zich ervan verzekerd dat na het indienen van een factuur een groot deel van het factuurbedrag binnen 24 uur op de eigen rekening staat. Hoe groot dat deel is, is afhankelijk van de spreiding van de facturen over de klanten en het betalingsgedrag daarvan: hoe meer aan diverse klanten wordt gefactureerd en hoe beter deze hun facturen betalen, hoe hoger de rating wordt en daarmee het percentage dat binnen 24 uur wordt uitbetaald. Nu verstuurt het bedrijf jaarlijks ruim 7.000 facturen aan zo’n 500 B2B-klanten in Nederland, België en Duitsland, d.w.z. gemiddeld zo’n 20 per dag, variërend van klein tot groot en zorgt zo indirect voor een optimale spreiding in de facturatie, ideaal voor het genereren van een optimale cashflow via het financieringssysteem van Boozt24.

Doordat The Transfer Factory snel over een flink deel van de gefactureerde bedragen kan beschikken, kan het bedrijf snel investeringsbeslissingen nemen en doorgroeien. Ook is er dankzij facturatie via Boozt24 meer contact met de klanten. De klant ontvangt immers wekelijks vanuit het financieringssysteem een overzicht van nog openstaande facturen, terwijl The Transfer Factory gemakkelijker kan nabellen. Tijdens zo’n telefoongesprek is er kort contact over de facturatie, maar kan de klant meteen ook worden bijgepraat over nieuwe producten, etc. en kan de basis worden gelegd voor eventuele nieuwe orders.
Intern heeft The Transfer Factory ervoor gekozen om het boekhoudpakket waarmee al werd gewerkt, Exact Online, te koppelen aan het financieringsplatform van Boozt24. Dit blijkt een prima beslissing te zijn geweest: de gehele facturatie verloopt nu extra soepel waardoor meer tijd overblijft voor andere werkzaamheden binnen het bedrijf.

Over deze klant

The Transfer Factory, gevestigd in het Noord-Brabantse Vught, levert hoge kwaliteit bedrukt en geborduurd textiel voor B2B-klanten, maar ook de daarvoor benodigde machines en verbruiksmaterialen voor bedrijven die zelf aan de slag willen. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld tot one-stop shop en levert uitsluitend A-merken textiel en machines, om kwaliteit te kunnen garanderen voor een langdurige klantrelatie. De klanten zijn met name afkomstig uit Nederland, België en Duitsland.

Case expert

Hein Kop

Marketing & Sales
  • Hogehilweg 18
  • 1101 CD  Amsterdam
  • KvK: 58471219
  • BTW: NL853053923B01
Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp