Tierrafino

Inzichtelijke wijze van bevoorschotting bij Boozt24 geeft leemspecialist Tierrafino niet alleen middelen maar ook rust om gericht te groeien

De basis voor het huidige bedrijf werd gelegd in 1980, toen Carl Giskes zijn eerste leemproject deed. Opgeleid als graveur, mallenmaker en stratenmaker mozaïek en natuursteen wilde hij na zijn verhuizing vanuit Duitsland naar Nederland zijn ervaring met leem vanuit zijn geboorteland meenemen en ook hier aan de slag met zijn inmiddels grote passie: het toepassen van leem als afwerkingsmateriaal in de bouw. Leem toegepast als bouwmateriaal, zo had hij gemerkt, is mooi én gezond, zorgt voor een uitstekende akoestiek, een perfecte luchtvochtigheidsbalans en verkleurt niet. Bovendien is het een duurzaam materiaal, want leem is werkelijk circulair en eenvoudig te hergebruiken.

Als specialist op het gebied van leemstuc en -verf zocht Tierrafino naar financiële mogelijkheden om een volgende stap te kunnen zetten. Vanuit de visie van Tierrafino: ‘het leveren van een essentiële bijdrage aan een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waar mensen zich echt thuis voelen’, wil het bedrijf nu de volgende stap zetten om in te spelen op de groeiende vraag naar mooie, gezonde, duurzame en circulaire bouwmaterialen van leem onder het motto ‘think global, act local’. Om deze stap te kunnen zetten, zocht en vond Tierrafino een perfect bij de eigen bedrijfsfilosofie passende financieringspartner in Boozt24. “Ik vind het een heel heldere manier van financieren; je wordt als het ware gestimuleerd om vooruit te bewegen. Als je verkoopt, dan krijg je financiering.” – Catherina Giskes, Tierrafino, Amsterdam.

Tijdens zijn vele reizen over de wereld was Giskes zich bewust geworden van de rijkheid aan kleuren van de aarde, in de vorm van onder andere witte, gele en rode leem. In ons land brengen de rivieren alle soorten bodemdeeltjes bijeen, waardoor hier vrijwel alleen grijze klei voorkomt. Daarop besloot Giskes deze grijze variant als basis te nemen voor wand- en plafondafwerking en vervolgens te voorzien van een zogenaamde ‘finish’, een laagje leemstuc van 2 à 3 mm, van natuurlijke materialen op kleur gebracht in de mooiste tinten van de aarde. Dit resulteerde uiteindelijk in een systeem van leemstuc en -verf dat over de meest uiteenlopende onderlagen (van plaatmateriaal, over baksteen tot beton) kan worden aangebracht. Gaandeweg wist Giskes steeds meer (binnenhuis)architecten, ambtenaren bij overheidsinstanties, bouwers en verwerkers te interesseren voor dit milieuvriendelijke afwerkingssysteem. De vraag naar de leemproducten groeide gestaag en daarmee ook de onderneming. In 2008 besloot Tierrafino dan ook te verhuizen naar het pand in de Amsterdamse Houthavens, waar het bedrijf nog steeds is gevestigd.
Catherina Giskes, directeur van Tierrafino, vertelt: “Leem is op dit moment actueler dan ooit. Tierrafino werkt vanuit het bewustzijn dat we natuurlijke grondstoffen moeten gebruiken die te hergebruiken zijn, zonder ongewenste chemicaliën. Bouwstoffen maken die bijdragen aan de zorg voor ons milieu en onze aarde. Tierrafino Leem is 100% natuurlijk, ecologisch en duurzaam.”

Vanwege de unieke eigenschappen is leem erg mooi, gezond en ook nog eens energiebesparend. Zeker in combinatie met moderne warmtesystemen, zoals elektrische wand- en plafondverwarming en infrarood. Leem reguleert warmte, verbetert de vochthuishouding, is geluiddempend en comfortabel. Daarnaast is leem anti-allergeen. Hiermee draagt leem fors bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en de Energie Neutraal Gebouwd opgave. Actuele thema’s dus, waar Tierrafino een perfect antwoord op heeft.

Als pionier wil de leemspecialist haar boodschap blijven uitdragen en eigenaren, ontwikkelaars, architecten, aannemers en haar handelaren en verwerkers optimaal blijven bedienen met kwaliteitsproducten en die uitrusten met de benodigde kennis daarvoor. Om aan de marktgroei en de behoefte aan kennis over leem en de juiste verwerking daarvan te kunnen blijven voldoen, zocht Tierrafino naar een partner voor groeifinanciering.

Op een Dag van de Ondernemer is het bedrijf in contact gekomen met Boozt24 en was er direct een klik. “Ik vind het een heel heldere manier van financieren, je wordt enorm gemotiveerd om vooruit te bewegen. Verkoop telt. Als je verkoop realiseert, word je direct door Boozt24 ondersteund. Het is werkelijk een financiering die geschikt is als je wilt groeien”, zo licht Catherina de keuze voor bevoorschotting door Boozt24 toe. “Nu we deze financiering van Boozt24 hebben, geeft dat rust om op een gezonde wijze door te groeien naar een nieuwe fase van het bedrijf, gericht op een gezonde, mooie en duurzame wereld”, zo besluit Catherina.

Over deze klant

Tierrafino, gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt en produceert leemstuc en -verf voor wand- en plafondafwerking. Oprichter van het bedrijf Carl Giskes was reeds in de jaren tachtig overtuigd van de schitterende kwaliteiten van leem als bouwmateriaal. Zo blijft dit koel in de zomer, houdt het warmte vast in de winter, is het materiaal antistatisch en schimmelt het niet. Kortom: ideaal voor het creëren van een gezond, gebalanceerd binnenklimaat. Giskes besloot daarop om op basis van traditionele leemverwerkingstechnieken een systeem te gaan ontwikkelen waarmee een mooie en gezonde wand- en plafondafwerking mogelijk zou worden en richtte daartoe een onderneming op om met milieuvriendelijke producten een bijdrage te kunnen leveren aan een schonere wereld en een beter leefklimaat op de plekken waar mensen wonen en werken. Gaandeweg is het bedrijf uitgegroeid tot voorname speler op het gebied van duurzame afwerkingsmaterialen voor de bouw. Het bedrijf produceert niet alleen zelf, maar richt zich ook op de ondersteuning van bouwprojecten waarbij leem wordt gebruikt en het opleiden van adviseurs en verwerkers van haar producten. Dit laatste om ervoor te zorgen dat de opgedane kennis en ervaring op het gebied van leemverwerking in de bouw ook bewaard blijven voor komende generaties. Neem contact op met Tierrafino voor meer informatie.

Case expert

Hein Kop

Marketing & Sales
  • Hogehilweg 18
  • 1101 CD  Amsterdam
  • KvK: 58471219
  • BTW: NL853053923B01
Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp