Van Ree Media & Communicatie

Facturatie via Boozt24 geeft Van Ree Media & Communicatie vereiste financiële ruimte om op innovatieve wijze klanten van dienst te zijn.

“Ofschoon we een bedrijf zijn dat stappen durft te zetten, beslissingen neemt, merkten we rond 2012 dat we bij de banken niet meer aan bod kwamen als we aanklopten voor financiering. Kredieten werden zelfs ingetrokken, want we behoorden tot de grafische branche en daarin zag men geen toekomst”, zo vertelt Arjen van Ree, algemeen directeur. “Zo wordt het op een gegeven moment wel heel lastig om aan je verplichtingen te kunnen voldoen en in de toekomst te investeren.”

“Als grafisch bedrijf zien banken je al lang niet meer zitten en trekken bij de minste of geringste tegenvaller zelfs de kredieten in, hoe innovatief je ook bent. Door onze facturatie via Boozt24 te laten lopen, hebben we de volgende dag al een flink deel van het factuurbedrag op onze rekening staan, om te ondernemen en te innoveren.”

Toen het bedrijf dan ook in contact kwam met Boozt24 bleek al snel dat samenwerking met deze innovatieve alternatieve financier voor het MKB een goede oplossing zou kunnen zijn om de weggevallen kredietfaciliteit bij de banken in te vullen. Van Ree: “Inmiddels zijn we zo’n 1,5 jaar verder en is de keuze een gouden greep gebleken”. Van Ree Media & Communicatie beschikt niet alleen de dag na indienen van een factuur over een groot deel van het factuurbedrag, maar heeft nu ook een prima tool voor debiteurenbewaking. “Aan het begin van iedere week komt een overzicht binnen bij ons en worden onze klanten automatisch per e-mail geattendeerd op openstaande facturen”, aldus Van Ree. “De klant wordt zo getriggerd om te gaan betalen, zonder dat meteen zware middelen uit de kast hoeven te worden getrokken.”

Van Ree weet desgevraagd slechts één nadeel te noemen. De financiële administratie van het bedrijf staat nog geen directe koppeling toe met het Trefi platform, waardoor gegevens handmatig moeten worden overgeboekt. Van Ree: “Maar dat kun je ook als voordeel zien, want het geeft je de gelegenheid tot een extra controle.”

Over deze klant

Van Ree Media & Communicatie levert alles op het gebied van communicatie. Zo’n 35 jaar geleden begonnen als drukkerij is het bedrijf steeds met de tijd meegegaan en biedt haar klanten tegenwoordig niet alleen drukwerk, maar ook grafisch ontwerp –van logo tot brochures en POS-materiaal– , digitale print –ideaal voor kleine oplages– en grafische afwerking. Ook voor de ontwikkeling van online communicatie-uitingen –website, Facebook, LinkedIn en Twitter– is het bedrijf de juiste partner. Ongeacht waarvoor de klant ook kiest, in alle gevallen geldt bij Van Ree: de klant moet te allen tijde kwaliteit geleverd krijgen tegen een scherpe prijs.

Case expert

Hein Kop

Marketing & Sales
  • Hogehilweg 18
  • 1101 CD  Amsterdam
  • KvK: 58471219
  • BTW: NL853053923B01