Weewer Brandwerende Applicaties

Debiteurenkrediet bij Boozt24 blijkt ideaal voor WBA om liquiditeitspositie optimaal te kunnen sturen

Als je als bedrijf wilt groeien en daarvoor een financiering zoekt, is aankloppen bij een bank niet altijd de meest optimale oplossing. Banken vragen veelal een hoofdelijke aansprakelijkheid van de directeur, wat niet altijd mogelijk of wenselijk is. Verder zijn banken over het algemeen terughoudend met het verstrekken van kredieten al naar gelang de branche. Toen Weewer Brandwerende Applicaties, kort WBA, in 2019 op zoek ging naar extra financiële middelen omdat het bedrijf flink aan het groeien was, kwam het via-via in contact met Boozt24. De manier van werken en de toegankelijkheid van deze alternatieve financier voor het MKB bleken ideaal voor de specialist in brandwerende applicaties. ‘‘Bij Bootz24 kun je een factuur insturen en een dag later heb je geld op je rekening; zo kun je perfect je liquiditeitspositie sturen!” – Henk Pol, financieel directeur, Weewer Brandwerende Applicaties (WBA), Gieten.

De brandveiligheid van gebouwen staat of valt met een goede compartimentering, d.w.z. onderling volledig gescheiden ruimtes. Zolang deze niet wordt doorbroken, kan een brandje in een van de ruimtes slechts lastig overslaan naar een naburige ruimte. Niet of onvoldoende afgedichte doorvoeringen voor leidingen, kabelgoten, luchtkanalen, enz., door muren, vloeren en plafonds geven brand in een ruimte de kans om eenvoudig om zich heen te grijpen naar andere ruimtes. WBA is een toonaangevend en innovatief bedrijf op het gebied van brandwerende applicaties voor het isoleren van dergelijke doorvoeringen in een gebouw. WBA heeft voor elk type doorvoering een geschikte applicatie beschikbaar om de compartimentering van gebouwen weer optimaal te maken. Het bedrijf installeert deze niet alleen, maar documenteert deze ook uitvoerig in een in huis ontwikkelde softwareapplicatie. Zowel WBA als de gebouwbeheerder kan zo op elk gewenst moment nagaan waar zich doorvoeringen bevinden in een gebouw. Dit vergemakkelijkt de jaarlijkse inspectie en, indien nodig onderhoud of herstel, enorm. Aan de hand van de documentatie kan de gebouwbeheerder deze werkzaamheden zelf uitvoeren, maar ook ervoor kiezen dit op contractbasis uit te besteden aan WBA en zo geen omkijken meer te hebben naar dit aspect van de brandveiligheid. WBA beschikt over de mensen, middelen en expertise om de klant volledig te ontzorgen.

Specialisme en goed werk spreken zich rond. Zo ook in het geval van WBA en het zal niet verwonderen dat het bedrijf al snel moest gaan uitbreiden, in ruimte en medewerkers. Om deze groei mogelijk te maken ging WBA op zoek naar een financiering die met het bedrijf mee beweegt en vond deze bij Boozt24, in de vorm van een debiteurenkrediet dat meebeweegt. “En heb je een vraag of is er een probleem, dan blijkt Boozt24 ook nog eens een zeer toegankelijke financier te zijn met een goede supportdesk waarvan je de mensen al snel kent en CEO’s die zelf ook gewoon bereikbaar zijn”, aldus Henk Pol.

“Je kunt Boozt24 vergelijken met een ouderwetse bankier waar je als het ware gewoon binnen kunt lopen en je wordt geholpen”, zo vervolgt Henk, “maar dan in een nieuw jasje, een financier met heldere voorwaarden en heldere richtlijnen”. De manier van werken van Boozt24 blijkt voor WBA perfect aan te sluiten op het eigen bedrijfsmotto: ‘zeg wat je doet en doe wat je zegt…’.

Over deze klant

Weewer Brandwerende Applicaties (WBA), gevestigd in het Drentse Gieten, is specialist op het gebied van de ontwikkeling, levering en montage van brandwerende applicaties. Deze worden toegepast om doorvoeringen van leidingen in gebouwen van de ene naar de andere ruimte af te dichten en zo de brandveiligheid van de afzonderlijke gebouwdelen, compartimenten, te waarborgen conform de geldende veiligheidseisen

Case expert

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp