Ik heb al een bestaande lening, kan dat?
Als u al een financiering heeft, dan heeft deze financier in veel gevallen een (eerste) pandrecht op uw vorderingen. Om gebruik te kunnen maken van Boozt24 moet het pandrecht op uw vorderingen vrijkomen. U kunt in overleg met uw huidige financier afspreken dat deze het pandrecht vrijgeeft met behoud van de financiering. Mocht uw huidige financier daar niet akkoord mee gaan, dan zal met de financiering van Boozt24 de huidige financiering afgelost moeten worden, zodat daarmee ook het pandrecht op uw vorderingen vrijvalt. Overleg dit altijd met uw huidige financier

Welke rechtsvormen komen in aanmerking voor financiering?
Bij Boozt24 komt u met de volgende rechtsvormen in aanmerking voor financiering:

 • Eenmanszaak
 • Vennootschap Onder Firma (VOF)
 • Besloten Vennootschap (BV)
 • Commanditaire Vennootschap (CV)
 • Naamloze Vennootschap (NV)
 • Stichting

Ben ik verplicht om (alle) facturen via het platform te versturen?
Ja, wij financieren alleen uw gehele debiteurenportefeuille, zodat er een betere spreiding van risico is. Hierdoor kunnen wij uw onderneming beter financieren. Wij financieren dus geen losse facturen. De facturen worden via ons platform verstuurd naar uw debiteuren. Hierdoor hebben wij de zekerheid dat facturen daadwerkelijk naar de debiteur zijn verzonden. Facturen kunnen op verschillende manieren worden ingevoerd.

Wanneer krijg ik geld op mijn rekening overgemaakt?
Als de facturen via ons platform zijn verstuurd naar uw debiteur, betalen wij u de volgende dag al geld uit op basis van de waarde en risico van uw debiteurenportefeuille. Hierdoor wordt uw debiteurenportefeuille binnen 24 uur liquide.

Wat is het verschil tussen een rekening-courant en Boozt24?
Boozt24 is een alternatief voor de Rekening-Courant van de bank. Een financiering van Boozt24 kan eenvoudig met uw omzet meegroeien. Daarnaast wordt per dag uitgerekend wat uw debiteurenportefeuille waard is, en hiermee hoeveel u van uw kredietlimiet kan gebruiken.

Wat is het verschil tussen factoring en Boozt24?
Zowel Boozt24 als factoraars financieren op basis van facturen. Een factoraar financiert enkel facturen waar een kredietverzekeraar een limiet op geeft. Overige facturen worden niet gefinancierd, terwijl er wel over de gehele omzet factorloon wordt gevraagd.
Boozt24 financiert op basis van al uw facturen. Bij ons tellen al uw facturen mee voor de financiering. Wij maken dus geen onderscheid in wat wel of niet kredietverzekerd is. Daarnaast blijft het debiteurenbeheer in uw beheer, of kan het desgewenst worden uitbesteed. Bekijk alle verschillen op deze pagina.

Zien mijn debiteuren dat ik Boozt24 gebruik?
De facturen die via het platform naar uw debiteuren worden gestuurd, zijn in uw eigen huisstijl. Op de facturen staat de vermelding dat de factuur is overgenomen door Boozt24 Finance B.V.

Wat gebeurt er als een debiteur de factuur niet betaalt?
Via ons platform is de opvolging van facturen volledig geautomatiseerd. Mocht de debiteur na de vervaldatum de factuur nog niet hebben voldaan, dan ontvangt u een herinnering om deze debiteur te bellen. Vervolgens kunt u een betaalafspraak of dispuut registreren in ons platform. Daarnaast ontvangt de debiteur op vaste tijdstippen automatisch herinneringen wanneer er openstaande facturen zijn.

Kan ik mijn debiteuren verzekeren tegen faillissement?
Bij Boozt24 bent u niet verplicht uw debiteuren te verzekeren. Wij kopen al uw facturen, ook als de verzekeraar hier geen kredietlimiet op geeft. Een verzekerde debiteur heeft wel een positief effect op de financiering.

Hoe werkt debiteurenbeheer via Boozt24?
Al uw facturen komen in ons platform te staan. U voert het debiteurenbeheer zelf vanuit ons platform of u kunt dit uitbesteden. Net wat u het prettigst vindt. Daarnaast is er een geautomatiseerde opvolging van facturen: uw debiteur ontvangt op vaste tijdstippen herinneringen over openstaande posten.

Welke verplichtingen heb ik als ik Boozt24 gebruik?
Wanneer u gebruikt maakt van de financiering van Boozt24 dan heeft u de verplichting dat u alle facturen via ons platform verstuurt. Daarnaast is het niet toegestaan om facturen te verrekenen met uw debiteuren. De gekochte facturen kunnen enkel gesloten worden middels een betaling door de debiteur. Voor de overige verplichtingen verwijzen wij u graag naar onze Algemene Voorwaarden.

Financieren jullie ook reeds verstuurde facturen?
Ja, wij kunnen ook een bestaande portefeuille overnemen.

Hoe word ik klant?
Boozt24 werkt volgens een standaard stappenplan.

 1. U meldt zich aan via de knop Offerte op de website van Boozt24. We vragen de eerste documenten van u, zoals een debiteurenlijst en jaarverslag. Op basis van de aangeleverde documentatie doen wij u een offerte.
 2. Wanneer u akkoord gaat, vragen wij nog een aantal extra documenten. Op basis van alle documenten schrijven wij een voorstel richting onze risk afdeling. Bij akkoord ontvangt u de overeenkomst.
 3. Wanneer u de overeenkomst ondertekend heeft, controleren wij de ingestuurde documenten. Tegelijkertijd wordt uw boekhouding gekoppeld aan Boozt24.
 4. De eerste facturen kunnen verstuurd worden via ons platform, en wanneer de sign-up fee betaald is, kan de financiering van start.

Staat uw vraag er niet tussen? • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp