Boozt24 financiert self-billing en bevoorschot niet-verzekerde facturen

Steeds meer grote bedrijven gaan over tot self-billing (ook wel reversed billing of reverse billing genoemd). Hierbij stelt de Debiteur namens de leverende ondernemer de factuur op en reikt zij deze uit aan zichzelf. De Debiteur moet vervolgens de factuur binnen de afgesproken termijn betalen.

Voor Factor maatschappijen moeilijk te factoren, zij kopen of verpanden immers de facturen van de ondernemer aan de afnemer en niet de facturen van de afnemer aan zichzelf.

Boozt24 heeft hiervoor een oplossing en stelt het de ondernemer in staat ook deze, vaak aanzienlijke, geldstroom te financieren.

Dit is niet te verwarren met Reverse Factoring; hierbij positioneert de factor zich tussen de leverancier en de afnemer om de betalingen van de afnemer aan de leverancier te versnellen. De financierder geeft een voorschot op de facturen van de leverancier aan de afnemer, in ruil voor meestal een percentage van de factuur.

Niet-verzekerde facturen
Naast de nieuwe self-billing financiering introduceert Boozt24 ook bevoorschotting op niet verzekerde facturen.

Verzekeraars trekken zich steeds verder terug in deze tijd en de afgegeven limieten op debiteuren worden steeds lager. Om deze beweging op te vangen financiert Boozt24 ook niet verzekerde omzet op basis van eigen algoritmen. Hierin maken we zelf een risico inschatting en kunnen op basis hiervan financieren.

Meer informatie?
Mocht je meer willen weten over deze ontwikkelingen neem dan contact op met:

Hein Kop
hein.kop@boozt24.com
+31(0)653430923

Meer informatie

Hein Kop

Marketing & Sales

Offerte aanvragen

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp