Trefi Finance opent Euronext met gongslag

Goed nieuws voor de Nederlandse MKB-er op zoek naar werkkapitaal en de particuliere investeerder die graag tegen laag risico wil investeren in kleine en middelgrote bedrijven.

Met de gongslag waarmee Trefi Finance vrijdag 24 april de handel op de Amsterdamse beurs opende, is het ook voor de particuliere investeerder mogelijk om te investeren in kleine en middelgrote ondernemingen, door Trefi Finance gebundeld via het innovatieve online Trefi platform tot één groot collectief waardoor het investeringsrisico laag blijft. Op haar beurt kan Trefi Finance nog meer MKB-ondernemers voorzien van voordelig werkkapitaal!

Nog geen twee maanden nadat Trefi Finance werkkapitaal voor het Nederlandse MKB weet op te halen onder institutionele beleggers middels een succesvolle uitgifte van een eerste tranche senior gedekte obligaties met hulp van AFS Group, gevestigd aan Beursplein 5, slaagt de alternatieve financier voor het MKB erin om haar obligaties, met AFS Group als listing sponsor, genoteerd te krijgen aan de beurs. Daarmee komen de obligaties binnen handbereik van de particulier die nauwelijks nog rendement kan maken op (spaar)gelden. De uitgifte is bedoeld om nog meer ondernemers uit het MKB op laagdrempelige wijze van voordelig werkkapitaal te kunnen voorzien.

Trefi Finance wendt het opgehaalde kapitaal enkel aan voor de koop van gezonde facturen van de MKB-ondernemer die vooruit wil, maar bij de banken nauwelijks middelen daartoe los krijgt. Trefi Finance vraagt daartoe een transparante onkostenvergoeding, terwijl de facturen van de MKB-ondernemer als onderpand dienen. Trefi Finance koopt deze facturen en betaalt een deel van het factuurbedrag reeds binnen 24 uur uit, waardoor de ondernemer kort na verzending van een factuur richting klant reeds over werkkapitaal beschikt. De ondernemer wordt beloond voor de geleverde inspanning (factuur) en de kwaliteit van de klant/leverancier-relatie (betalingsgedrag), twee aspecten waarbij de ondernemer, anders dan bij factoring-maatschappijen, steeds het heft volledig in eigen handen houdt.

Meer informatie

Stuur de klantenservice een bericht via Whatsapp